Kako smo začeli: Vključevanje v socialno okolje


Je voda, je zrak, je poskočen korak,
je jutro, je dan in večer,

je prvi pozdrav, se boš z mano igral?

Je glas, je tišina, je prijetna bližina,

je nekaj kot čuden nemir,
je modra, je rdeča, je smeh in je sreča.

(Lahko sem srce, Tabu)




Z malimi koraki spreminjamo družbo

Mladi s posebnimi potrebami so med nami. Njihovo vključevanje v lokalno okolje postaja nekaj povsem običajnega. Naši učenci ne želijo biti označeni kot posebni in vendar so posebni toliko, kot smo posebni vsi - vsak po svoje.

Naše nadebudneže ste v letu 2017 lahko srečali tudi na čisto vsakdanjih dogodkih, ki niso organizirani samo za populacijo oseb z motnjami v duševnem razvoju. 
Šolski band orffovih inštrumentalistov je z mentorico Jasno Veber Zazula organiziral glasbeno delavnico v ptujskem centru za družine Špajza modrosti.






Predstavili smo se lahko tudi v Art kampu Festivala Lent v Mariboru, kamor je učence na zaključek svojega projekta 20 za 20 povabil Marko Soršak Soki, bobnar skupine Elvis Jackson. Zraven mladih z nekaterih drugih šol je sodelovalo 19 naših učencev - na dogodku so zarapale Anemari, Nina in Tea, nato so se predstavili še Orffobongoband, pevka Maja, prva plesna skupina, ki je migala na pesem Window, in druga, ki je zaplesala z Jurijem Murijem iz Afrike, kot odlični plesni trio pa so sodelovali tudi Matej, Manuela in Laura. 







A to je le začetek, ki ga bomo nadaljevali in nadgrajevali. 
Naš cilj je odpirati oči, da se bodo lažje odprla tudi srca. 

Komentarji