Obisk v ptujskem podjetju Čis-team

V torek, 14. 11. 2017, smo z učenci, ki so vključeni v naš projekt spodbujanja socialne vključenosti, obiskali prostore ptujskega podjetja Čis-team, d. o. o. Pridružili so se nam tudi učenci osmega razreda, ki bodo v projektu sodelovali prihodnje leto.




Temelji podjetja segajo v leto 1988, ko so začeli v okviru popoldanske obrti občanom in ustanovam na področju Ptuja in okolice zagotavljati storitve čiščenja. Leta 1996 so ustanovili podjetje Čis-team, d. o. o. s sedežem na Rogozniški cesti 30 na Ptuju. Osnovna dejavnost podjetja je čiščenje poslovnih in industrijskih objektov ter prodaja čistilne tehnike.
Leta 2010 je podjetje pridobilo status invalidskega podjetja, zato so med njihovimi delavci tudi taki s posebnimi potrebami. 
Danes v čisto novih prostorih poteka proizvodnja specialnih kablov, ki se uporabljajo v industriji. So različnih dolžin in dimenzij, ključna pa je kvaliteta izdelave.

Ob prihodu v podjetje nas je sprejela gospa direktorica in učence seznanila z dejavnostjo in zgodovino podjetja.

 

Preselili smo se v delovne prostore, kjer so učencem predstavili pripomočke in delovna sredstva, ki ji uporabljajo pri izvajanju svoje dejavnosti.


Učenci so se v ravnanju s stroji preizkusili tudi sami …

 

Po »preizkusu« čistilnih strojev in drugih pripomočkov smo se preselili v nove proizvodne prostore, kjer poteka izdelava raznih kablov. Učenci so se seznanili z načinom izdelave in s stroji, najbolj zanimivo pa jim je bilo, ko so lahko poskušali tudi sami. Na podjetju so jih še obdarili, učenci pa so se v šolo vrnili zadovoljni. 
Veste, kaj jih je še posebej zanimalo? Koliko moraš biti star in koliko denarja moraš imeti, da lahko postaneš direktor. Z zastavljanjem (visokih) ciljev torej nimajo težav. :)




Komentarji

Objavite komentar