Uvodna socialna delavnica


Z učenci bomo tudi v tem šolskem letu izvajali različne delavnice, na katerih bodo imeli možnost pridobiti nove veščine in razvijati svoja močna področja.

Za uvodno socialno delavnico sem izbrala knjigo Drevo (Danny Parker). Želela sem spoznati učence in o njih izvedeti kaj več. Po pogovoru o drevesih, ki jih poznamo in njihovih značilnostih, sem prebrala zgodbo Drevo. Govori o poganjku, ki je v zavetju velikega drevesa tudi samo zraslo v mogočno drevo. Staro drevo se je sicer vmes podrlo in večino zelenja so ljudje pozidali v mesto, a drevo je o(b)stalo. In ob njegovih koreninah je zraslo novo življenje – nova mladika.

Učence sem nato prosila, naj si zaprtih oči predstavljajo, kakšno drevo bi bili oni sami. Na list papirja so narisali svoja drevesa in jih nato tudi predstavili. Videli so se kot jablane, kot jesenska drevesa, s katerih odpadajo pisani listi, kot drevesa v puščavi, ki rastejo ob kaktusih, pa tudi kot drevesa, ki dajejo zavetje čebelam, ptičkam, jazbecem in ostalim živalim.
Ob koncu ure smo razmišljali, o čem je zgodba Drevo sploh govorila. Učenci so odgovorili, da se je pomembno veseliti malih stvari, ne pa le čakati na velike.






Komentarji