Gostovanje s slikanico o Mici Nogavici v vrtcu


V sredo, 29. maja 2019, smo z učenkama Saro iz 8. razreda in Anemari iz 9. razreda obiskali Vrtec Ptuj, enoto Marjetica. Vzgojiteljica iz razvojnega oddelka nas je povabila, da se otrokom, ki bodo jeseni vstopili v naše šolske klopi, predstavimo s slikanico Mica Nogavica.



Zaradi velikega zanimanja za naše gostovanje s slikanico in delavnico smo se dogovorili za kar dve gostovanji.

Najprej smo zgodbo o Mici Nogavici predstavili v razvojnem oddelku, v katerem so otroci, ki bodo v prihodnjem šolskem letu začeli šolanje na naši šoli. Po pripovedovanju smo se igrali z lutkami in s tipanjem – kaj se skriva v škatli, pri čemer sta pomagali Sara in Anemari.

Nato smo se odpravili v oddelek 5–6, kjer je ta dan bilo 17 predšolskih otrok. Zvedavo in z velikim zanimanjem so poslušali zgodbo Mica Nogavica, razveselili pa so se tudi aktivne senzorne delavnice. Najprej smo preizkušali različne čute, nato pa smo se razdelili v dve skupini – eno je vodila Anemari, drugo pa Sara. V zaprtih škatlah so se skrivali »zakladi«, otroci pa so s tipanjem ugotavljali, za katere predmete gre. Za konec smo jih umestili v prostor, po katerem je hodila Mica Nogavica (gozd).




Čas je minil kar prehitro. Otrokom smo obljubili, da se kmalu spet vidimo, ko jih bomo mi povabili na našo šolo.

Komentarji