Kako smo se vključevali na Slovenskem knjižnem sejmu

V sredo, 22. novembra 2017, smo obiskali 33. Slovenski knjižni sejem v Ljubljani. Tja smo bili povabljeni na podelitev nagrade, ki so jo učenci dobili za sodelovanje na natečaju Knjigovanje 2017 na temo Moj najljubši slovenski književni lik. Izdelali so lutko Veveriček posebne sorte.

Zjutraj smo se zbrali v šoli in se nato odpeljali v Ljubljano pred Cankarjev dom, v katerem je potekal knjižni sejem. 


Najprej smo si sejem ogledali. Razstavljalo je veliko založb, saj so bili razstavni prostori kar v treh nadstropjih Cankarjevega doma. V okviru sejma so potekale razne okrogle mize, predstavitve, lutkovne predstave, pogovori, delavnice, predavanja, gledališke predstave, literarni dogodki idr.


Mi smo obiskali literarni dogodek z naslovom Čisto prava zmajska pravljica, ki je potekal v okviru Cicifesta. Dogodek je potekal v Dvorani Duše Počkajeve.

Na literarnem dogodku je Primož Suhodolčan predstavil knjigo Goran – legenda o zmaju. Učenci so zelo uživali, saj je avtor knjigo predstavil na zelo duhovit način.

 

Zanimiva je bila tudi predstavitev ilustratorja Mateja de Cecca, saj je otrokom pokazal, kako so nastajale ilustracije. Otroci so skupaj z njim narisali zmaja.


Sledila je razglasitev nagrajenih lutk in nagovor predsednice Mladinske sekcije pri Društvu slovenskih  pisateljev Aksinije Kermauner.



Po razglasitvi smo se s predstavniki ostalih šol ponovno preselili v Dvorano Duše Počkaj, kjer je potekala predstavitev nagrajenih lutk in podelitev nagrad. Učenki naše šole Nina in Deja sta pod vodstvom mentorice Marije Arnuš suvereno predstavili nagrajeno lutko skozi odigrani odlomek in pokazali svoje močno področje.



Po prejetju knjižne nagrade smo se vsi udeleženci z nagrajenimi lutkami udeležili zmagovite povorke po sejmu ter pokazali svoje lutke na Cici odru.

  
Za konec pa smo postavili še razstavo nagrajenih lutk.

Medtem ko so eni predstavljali lutke, pa so se drugi na knjižnem sejmu družili s slavnimi Slovenci. Za ta dan so pregrade med nami padle, mi pa smo domov odnesli nepozabne spomine.


Komentarji