Druženje v Varaždinu


Iz Vzgojno-izobraževalnega centra Tomislav Špoljar iz Varaždina smo dobili povabilo, da se srečamo z podobnimi vzgojno izobraževalnimi ustanovami kot je naša. Ideja se nam je zdela zanimiva, zato smo se odločili, da se v okviru projekta »Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje« tega srečanja tudi udeležimo, 8. 3. 2018. Srečanja so se udeležili učenci petih zavodov in sicer, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, Centar za odgoj i obrazovanje  Čakovec, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica, Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin in OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj. Na srečanju so se  učenci med sabo »pomirili« v premagovanju ovir na poligonu.




Najprej smo se zbrali v telovadnici centra v  Varaždinu, kjer nas je pozdravil ravnatelj centra. Sledila je kratka predstavitev centra, namen srečanja, ki bi ga v bodoče organizirali vsako leto, mogoče tudi v drugem kraju. Nato so predstavili in demonstrirali vaje na poligonu. Ekipe so imele nekaj časa za ogrevanje in »tekmovanje« se je pričelo.

Samo tekmovanje na poligonu je bilo zanimivo. Učenci so se zelo trudili opraviti naloge v najkrajšem času. Čas so seveda merili in na koncu rudi razglasili ekipo, ki je dosegla najboljši čas. To so bili domačini, Ptujčani pa so dosegli drugo mesto.


Komentarji