Vožnja z muzejskim vlakomSlovenske železnice v okviru svoje dejavnosti organizirajo tudi vožnjo z muzejskim vlakom. Stare vagone, ki so nekoč vozili potnike po slovenskih tirih vleče parna lokomotiva.

                                                
Slovenske železnice so podelile brezplačno vožnjo Vzgojno varstvenemu zavodu Dornava, ki nam je odstopil nekaj mest na vlaku. Interes za vožnjo z vlakom je bil zelo velik, saj se je prijavilo preko petdeset učencev in še toliko staršev. Žal smo dobili samo štiriindvajset mest. Med udeleženci vožnje z vlakom bi naj bili 4. učenci vključeni v projekt Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v socialno okolje. Dva izmed njih sta se vožnje tudi udeležila.
                                 

Ko smo prispeli na cilj, to je železniška postaja Murska Sobota, so železničarji »obrnili« lokomotivo in odpeljali smo se nazaj proti Ptuju. Na vlaku je udeležence vožnje obiskal tudi Božiček.                       

Udeleženci vožnje so bili navdušeni nad vožnjo z vlakom, saju so lahko podoživljali čase svojih staršev ali pa celo dedkov in babic.

Komentarji