Bili smo del Veselega decembra 2018


V nedeljo, 16. decembra 2018, smo, tako kot za pusta, prevzeli malo drugačne vloge. Tri učenke 9. razreda, ki sodelujejo v projektu spodbujanja socialnega vključevanja, so se odzvale povabilu Društva prijateljev mladine Ptuj in se kot prostovoljke vključile v projekt Veseli december.

Člani društva vsako leto za najmlajše občane pripravijo praznično in pravljično dogajanje z dedkom Mrazom, teto Zimo in njunimi navihanimi spremljevalci – miškami, zajčki, medvedi, palčki in snežinkami. Za pomoč prosijo učence, dijake in odrasle prostovoljce, ki si za nekaj dni izberejo drugo vlogo. Letos sta tudi Teja in Nina za en dan postali medvedki, Anemari pa si je izbrala vlogo snežinke, spremljevalke tete Zime.  





V novih vlogah smo v prostorih Mestnega kina Ptuj skupaj pripravili darilca za otroke – jabolka, bombone, preste, čokoladne namaze in balone. Ko so starši otroke pripeljali na ogled lutkovne predstave, pa je naša naloga postala animacija. Skupaj smo si ogledali tudi lutkovno predstavo, nato pa sodelovali v nagovoru dedka Mraza in tete Zime. Ker sta bili predstavi kar dve, smo vse skupaj morali ponoviti še enkrat. 



Zvečer smo se podali še po ptujskih ulicah in mimoidočim razdelili preostale bombone. Preden smo se poslovili, so tudi prostovoljci za dobro voljo prejeli nekaj vitaminskih in sladkih posladkov – v upanju, da bomo sodelovali tudi prihodnje leto.   

Komentarji