Obisk Mestnega kina Ptuj ali Kako smo navijali za Ranto


V četrtek, 29. novembra 2018, smo učence peljali v Mestni kino Ptuj. Lokalna akcijska skupina (LAS Ptuj) nam je namreč omogočila brezplačen ogled kino predstave. Za ogled smo izbrali slovenski mladinski film Košarkar naj bo, ki je nastal po veliki knjižni uspešnici pisatelja Primoža Suhodolčana. »Nerodnemu fantu po imenu Ranta (tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval) se življenje postavi na glavo, ko ga učitelj telovadbe povabi v košarkarsko ekipo. S tem se za Ranto začne razburljiva pot, polna nepredvidljivih dogodivščin, na kateri ga nenehno spremlja duhoviti prijatelj Smodlak ...« (www.kinoptuj.si).

S temami, kot so: prijateljstvo, samopodoba in samozavest, prva zaljubljenost, šport in košarka, doseganje ciljev, odnosi z vrstniki ipd., se srečujejo tudi naši učenci. Prav zato se je zdel film kot nalašč zanje. Po pogovoru z njimi so potrdili, da jim je resnično bil všeč.


 
Vtisi učenke:
Film je bil super. Všeč mi je bilo, kako se je Ranta spoznaval z ljubeznijo. Ranta in Metka sta mi bila najbolj všeč. Malo smo se smejali, smo pa tudi ploskali – sploh takrat, ko je Ranta na tekmi dal koš. Pa to mi je bilo všeč, kako je na koncu Ranta dobival same petke, ker sta se z Metko skupaj učila, in kako je vse znal.


Komentarji