Predstavili smo se na božični tržnici


V zadnjem tednu predprazničnega decembra smo učenci OŠ dr. Ljudevita Pivka pripravili božično stojnico. Prostor so nam prijazno odstopili v ptujskem Qcentru. Na ogled smo mimoidočim postavili naše unikatne izdelke. Vse smo izdelali sami oz. s pomočjo naših učiteljic: svečnike, okrasne smrečice, krogle za božično drevo, verižice, pa tudi reciklirane darilne vrečke iz časopisnega papirja in slastne posušene banane. Tretji dan tržnice je nekaterih izdelkov že zmanjkalo, recimo božičnih voščilnic.




Ta, tretji dan, je bil naš dan. V pogovoru s kupci so se preizkusili devetošolci. Cen naši izdelki seveda niso imeli, smo pa bili veseli vsakega prostovoljnega prispevka za izbrani izdelek. Nagovarjanje mimoidočih pa sploh ni tako lahko! Nekateri so hiteli mimo, ne da bi se ozrli, marsikdo pa se je ustavil in prisluhnil naši zgodbi. Prijaznih obrazov smo bili najbolj veseli. V zameno za zahvalo smo dobili še dve čokoladi – izkupiček dneva je bil odličen!



Tri dni smo širili dobro voljo in dobro besedo o naši šoli. Mi pa smo postali bogatejši za izkušnje, ki nam bodo koristile, ko bomo zapustili osnovnošolske klopi. In to bo kmalu.

Komentarji