Predavanje o življenju s slepoto in lahkem branju


V sklopu predavanj o inkluziji in skupnostni skrbi v 21. stoletju smo na Ptuju v sodelovanju s Cirius Kamnik in Društvom Sožitje Ptuj organizirali 2. del dogodkov za pedagoške delavce in širšo javnost. 


V ponedeljek, 25. marca, smo povabili v prostore Špajze modrosti vse, ki jih po strokovni ali osebni plati zanima življenje s hendikepom. O spoprijemanju s slepoto je spregovoril predavatelj Marino Kačič s Fakultete za socialno delo v Ljubljani, projekt Lahko je brati pa nam je predstavila Tatjana Knapp iz Zavoda Risa. Obe predavanji sta bili izredno zanimivi, predstavitev knjig z oznako lahko branje pa tudi zelo praktično in koristno.




Dogodek smo izkoristili tudi za to, da se učenci naše šole preizkusijo v vlogi gostiteljev. OŠ dr. Ljudevita Pivka je pripravila pogostitev, v katero smo vključili Nino, učenko 9. razreda. Ker se je vpisala na srednjo živilsko šolo, je z veseljem pomagala pri postrežbi gostov.




Večer smo zaključili polni prijetnih vtisov. Lepo je, ko se naše poti srečajo s pozitivnimi ljudmi, ki ne dovolijo, da bi jih posebne potrebe ovirale v njihovem življenju.




Komentarji