Mica Nogavica v 3. razredu OŠ Olge Meglič


V sredo, 16. 10. 2019, smo z devetošolkama preživeli dve zanimivi uri v 3. razredu OŠ Olge Meglič na Ptuju. Povabili so nas namreč v goste skupaj z našo Mico Nogavico, saj se jim je naša bralna urica s taktilno delavnico zdela zanimiva.

Najprej smo se spoznali s skupino učencev 3. b in 3. c, ki so nas že radovedno pričakovali. Zgodbi o Micinem iskanju gozdne poti so zbrano prisluhnili, zagnano pa so sodelovali tudi v veččutni delavnici. Najprej smo testirali njihov voh in sluh, potem pa so lahko v dveh skupinah vsi učenci sodelovali v taktilnem preizkusu.     





Pogovorili smo se tudi o tem, kako smo vsak po svoje posebni in drugačni – eni zato, ker imajo alergije, drugi nosijo očala, tretji se težje učijo. Predstavili smo jim tudi našo bivšo učenko, ki je ilustrirala slikanico Mica Nogavica, njih pa je zanimalo veliko reči: zakaj ni hodila v 9. razred (kot bodo čez 6 let oni) in zakaj je hodila v posebni razred, pogovor pa je nanesel tudi na različne nogavice in dan (21. marec), ko se z njimi spomnimo oseb z Dawnovim sindromom.  

V naslednji uri smo se družili s tretješolci iz 3. a in 3. c. Tudi njim smo povedali zgodbo o Micinem spoznavanju novih prijateljic. Pogovarjali smo se še o čutilih, ki jih imamo na voljo, in o tem, kako bi bilo, če bi ostali brez katerega izmed njih. Pred in po delavnici so vsi želeli prijeti, pobožati in preizkusiti naše lutke, ki so nam v pomoč pri predstavitvi slikanice.






Polni pozitivnih vtisov, ki so nam jih pustili zvedavi otroci, in v želji, da naši poslušalci čimprej tudi sami obiščejo gozd, smo se poslovili od Olgice. Sicer pa se kmalu spet srečamo – z njihovimi prvošolci in drugošolci.

Komentarji