Začeli smo z Igrarijami v Domu upokojencev PtujV petek, 15. novembra 2019, smo se s petimi učenci odpravili v Dom upokojencev Ptuj. To je bil naš prvi obisk v sklopu medgeneracijskega druženja, ki smo ga poimenovali Igrarije. Idejo je dala gospa Benka Pulko, katere mama je varovanka ptujskega doma za ostarele.

V želji, da bi se v domu dogajalo čim več zanimivih aktivnosti, smo tako dorekli naša srečanja. Potekala bodo tedensko, s sabo pa bomo zainteresiranim starostnikom prinašali didaktične igre in pripomočke, s katerimi bodo krepili svoje kognitivne funkcije in fino ter grobo motoriko. Z učenci pa bomo poskrbeli tudi za komunikacijske in socialne veščine, kar bo zagotovo prišlo prav tudi njim.

Pričakale so nas gospe iz 2. nadstropja. Tokrat smo s sabo vzeli senzorne vrečke in različne žogice, didaktično igro natikanja obročkov ter svilene rutke. Ena ura je minila kar naenkrat, saj je pogovor lepo stekel in tudi učenci niso bili zadržani. Vsi se veselimo naslednjega srečanja, ki bo že naslednji teden.
Komentarji