O poklicni prihodnosti na okrogli mizi

V torek, 6. oktobra 2020, smo za učence 9. razreda pripravili svetovanje pri karierni orientaciji z okroglo mizo na temo Moja poklicna prihodnost.

Na šolo smo povabili g. Mirana Murka iz Zavoda za zaposlovanje, OS Ptuj. G. Murko je prisotnim predstavil delovanje zavoda za zaposlovanje. Med drugim je izpostavil naslednje:

-         da je zelo pomembno, da veš kaj te veseli, v čem si uspešen in se na podlagi tega odločaš za poklic,

-         da izobrazba v današnjem času je pomembna, vendar ni najpomembnejša, saj ni nujno, da poklic, ki ga izbereš, opravljaš za vedno,

-         da je pomembna praksa, da spoznaš delo in da delodajalec spozna tebe, kajti tako imaš veliko več možnosti za zaposlitev, kot če pošlješ zgolj prošnjo za opravljanje določenega dela. 

Na okrogli mizi so sodelovali tudi: ravnateljica ga. Lidija Marin, pomočnica ravnateljice ga. Borislava Munda – psihologinja, ki na šoli izvaja poklicno usmerjanje, mentorica Otroškega parlamenta ga. Janja Trunk in organizatorka aktivnosti vodja projekta SSV ga. Vojka Havlas. Namen okrogle mize je bil v pogovor vključiti tudi same devetošolce, jim dati besedo in prisluhniti njihovemu razmišljanju o izbiri poklica.





Komentarji