V Tednu otroka 2020

Tudi letošnji Teden otroka smo se odločili praznovati, kot se za Teden otroka spodobi. Načrtovali smo naslednje aktivnosti:

-         dan »Odgovor je pogovor«,

-         dan »Povežimo se«,

-         zasedanje šolskega parlamenta na daljavo in

-         Tržnico knjig.

V ponedeljek, 5. 10. 2020, smo organizirali aktivnost, na kateri so učenci 9. razreda (pa tudi 6., 7. in 8. razreda) spregovorili o pomenu pogovora v primeru težav. Spoznali so TOM-telefon in njegovo funkcijo ter si ogledali varne točke v bližini šole.

V četrtek, 8. oktobra 2020, so se učenci usposabljali za povezovanje na daljavo. Devetošolci so na osebni računalnik povezali kamero z mikrofonom, nato pa smo skupaj naložili aplikacijo Zoom in se prijavili. V nadaljevanju so se učenci 9. razreda virtualno povezali z učenci 8. razreda in tako spoznali možnosti, ki jih nudi spletna platforma za povezovanje na daljavo.


V četrtek, 8. oktobra 2020, smo organizirali tudi prvo zasedanje šolskega parlamenta učencev od 6. do 9. razreda na daljavo (preko Zoom-a), ki ga je vodila Vojka Havlas. Zasedanja se je udeležila tudi ravnateljica, ga. Lidija Marin. Mladostniki so spregovorili o težavah, ki jih opažajo v razredu, podali so svoj pogled na rešitve in predlagali, kaj bi si želeli na šoli spremeniti. Nato so izmed predlaganih pedagoških delavcev na šoli učenci izbrali šolskega zaupnika mladih – to je kot prvi na šoli postal svetovalni delavec g. Gorazd Fras.

V petek, 9. oktobra, smo na Tržnici knjig razstavili vse knjige, ki so jih učenci in učitelji prinašali v šolo vse do ponedeljka, 5. 10. (vmes pa so bile v karanteni). Vsak, ki je prinesel knjigo, je prejel bon v vrednosti 10 dr. Pivkov in ga je lahko uporabil za nakup »nove« knjige. Na tržnici se je zvrstilo 14 oddelkov NIS-a in PPVI-ja, skupno pa smo izmenjali 73 knjig  – slikanic in mladinskih del.






 

Komentarji