Povezal nas je sinji medvedek

V tem letu smo se z veseljem odzvali na možnost povezovanja in se vključili v projekt Izmenjave literarnega junaka, ki ga organizira Naša mala knjižnica založbe Sodobnost. Šola, s katero smo se začeli povezovati, je bila podružnična osnovna šola Trnava. 

Najprej smo zanje izdelali sinjega medvedka ...

Na OŠ dr. Ljudevita Pivka na Ptuju je nekega hladnega dne z gumbastimi očkami pomežikal v svet sinji medvedek. Učenec, ki mu je izvezel usta, je poročal, da se je kosmatinec takoj začel smehljati. Naša Mica Nogavica, ki je nastala pod šivanko istega šivalnega stroja, je postala njegova najboljša prijateljica. A kako hudo je bilo Mici, ko je izvedela, da božiča ne bosta preživela skupaj! Pa je sinjemu medvedku za na pot podarila nogavice in mu zaželela obilo novih prijateljev, ki jih bo spoznal na POŠ Trnava. Priložila je še svojo slikanico in njuno skupno fotografijo. Saj bo kmalu pomlad, ko se bosta mehka prijatelja ponovno sešla ...  Paket, v katerem nam je medvedek pomahal v slovo, so pomagali pripraviti devetošolci.

Vsi skupaj mahamo tudi vam.

 






... tik pred zaključkom šolskega leta pa smo jim poslali paket presenečenja z lastnoročno izdelanimi senzornimi blazinicami. Mmmm, kako so dišali. :)


Z vsemi dejavnostmi se nismo le povezovali, temveč smo urili tudi različne spretnosti. Kaj pravite, nam je odlično uspelo? ;)


Komentarji