Dobrodelna akcija Vključi srce

Zagnali smo novo akcijo - kolesarsko akcijo od Ptuja do morja! 

V šolskem letu 2020/21 ponosno praznujemo. Točno 70 let nazaj, 1. septembra 1950, je 21 otrok s posebnimi potrebami iz ptujske občine prvič začelo šolanje v posebnem oddelku vzgoje in izobraževanja. Okroglo obletnico smo se odločili obeležiti z različnimi prireditvami. Med drugim smo si zadali cilj organizirati velik dobrodelni dogodek – kolesarsko akcijo od Ptuja do morja. Namen dvodnevnega dogodka je zbrati sredstva za družine učencev, ki so zaradi epidemijske krize že letos težko priskrbele vse šolske potrebščine, v prihodnjem letu pa bo situacija še slabša. Revščina ne izbira statusa, spola ali starosti. A to ni edini cilj akcije – hkrati želimo seznanjati in ozaveščati širšo družbo o osebah s posebnimi potrebami ter izzivih današnje družbe (ki pestijo vse, ne glede na status, spol ali starost), se povezovati, razvijati pozitivne odnose in se proaktivno vključevati v socialno okolje.






Več informacij o kolesarski akciji »Vključi srce«

·   Akcija bo (zaradi trenutnih ukrepov) izpeljana v pet in sob, 3.–4. 9. 2021, po naslednji načrtovani trasi: Ptuj – Slovenska Bistrica – Celje – Kamnik – Vrhnika – Pivka – Portorož. Veselo in ponosno sporočamo, da so se nam  priključili tudi vsi zavodi na omenjeni poti ter tisti, ki verjamejo v moč skupnega delovanja - OŠ Stanka Vraza, OŠ Minke Namestnik - Sonje, OŠ Glazija, OŠ 27. julij, CIRIUS Kamnik, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, OŠ Pivka, CKSG Portorož in Društvo Sožitje Ptuj. 

·  Kolesarskega podviga se bo lotila zaključena ekipa zagnanih kolesarjev - ambasadorjev naše akcije.

·   Zagotovili smo medijsko podporo pred in na samem dogodku, naš medijski pokrovitelj pa je Radio Ptuj. Pripravili smo tudi promocijski spot z glasbeno podlago pesmi Čudeži Žana Serčiča. Vabljeni, da si ga ogledate na spletni strani akcije: https://vkljucisrce.resitve.si

·  Za vsako donacijo smo že zdaj hvaležni, saj bo prišla v prave roke. Skupaj lahko naredimo svet malo lepši, malo prijaznejši, malo večji.


Pripravljeni smo skupaj pomahati družbi, poskrbeti za zdravega duha v telesu, kakšnega pač imamo, in narediti še kakšno dobro delo. Res je trenutna situacija negotova, a svet se ne bo ustavil in stiske ne bodo izginile. Zato gledamo naprej in se veselimo novih zmag.

Ste z nami tudi vi?

Komentarji