Skupna razstava PARK SR(E)ČNIH DREVES

V petek, 23. aprila 2021, pred prvomajskimi počitnicami je kot sklepni del 3. medgeneracijskega dogodka Skupaj pobarvajmo dan nastala skupna razstava Park sr(e)čnih dreves. 

S partnerjem Društvom Sožitje Ptuj smo najprej poskrbeli, da so vsi vključeni prejeli OSB plošče, ki so postale naša slikarska platna. Na šoli smo jih priredili na želeno velikost in jih s pomočjo g. Roberta Krajnca, direktorja lokalnega podjetja Inplan, in učitelja Simona Petka dostavili na vse lokacije ter nazaj na šolo.

Na sam dan dogodka smo porisane plošče s skupnimi močmi prenesli k zunanji ograji šole in na njej postavili unikatno razstavo, ki je našo ulico takoj napolnila z barvami, a tudi s toploto in pozitivno energijo. 

Povezovanje z udeleženimi ustanovami, ki so prispevale svoja drevesa, je tokrat potekalo na daljavo preko Zooma. Medtem, ko smo (ob pomoči računalničarja g. Gregorja Ljubiča) virtualno opazovali nastalo razstavo, je vsak predstavil svoje drevo, kaj predstavlja in kako je nastajalo. Veliko toplih misli je bilo izrečenih in lahko smo občutili, da je prav vsak dal v poslikavo več kot le barve - v drevesih se zrcalijo domišljija, energija, dobra volja in pozitivna naravnanost. Želje in spomini ...

Vabljeni vsi, da tudi vi vse našteto občutite. Park sr(e)čnih dreves bo postavljen na ogled predvidoma do konca šolskega leta 2021, morda še dlje, kar pa je odvisno od tega, kako zelo bodo poslikave uspele kljubovati vremenu.     








 


Komentarji