Snemanje predstavitvenega videospota

Dolgo smo tuhtali, kako bi lahko javnosti predstavili - našo šolo, ki letos praznuje 70 let, odkar je sprejela prve učence s posebnimi potrebami, in nas, seveda. Brez učencev in vseh zaposlenih bi šola bila sama stavba, brez otroškega vrveža in brez domačnosti, ki jo ustvarja vsak med nami. 

Ko smo na OŠ dr. Ljudevita Pivka začeli snovati akcijo Vključi srce, smo takoj vedeli, kako uresničiti naše namere. Posneli bomo videospot! Najprej smo morali poiskati ustrezno pesem. Našli smo se v pesmi Čudeži slovenskega glasbenika Žana Serčiča, ki se je z veseljem odzval naši prošnji in nam dovolil, da smo jo uporabili.

Takoj za scenarijem smo pripravili sceno. Veliko ur nam je vzela, a je bila tega vredna. Na sončno lokacijo smo postavili preurejen unikaten in barvit fotelj (ki se lepo zlije z našo energijo), za njega pa na steno prilepili krila. Mavrična in svobodna, ki dajejo zalet.




Akcija! je sredi s snegom pobeljene šolske ploščadi vzkliknila mlada, a nadebudna snemalka Kaja Kristovič - Kaissa, sicer še srednješolka. Snemanje je potekalo v sproščenem vzdušju, v razrede smo se vračali nasmejani in zadovoljni. 



K sodelovanju smo povabili ustanove, ki v akciji Vključi srce sodelujejo z nami. Čisto vsi so se odzvali povabilu in posneli svoj del začrtane zgodbe: Društvo Sožitje Ptuj, OŠ Stanka Vraza iz Ormoža, OŠ Minke Namestnik - Sonje iz Slovenske Bistrice, OŠ Glazija iz Celja, OŠ 27. julij iz Kamnika, CIRIUS Kamnik, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, OŠ Pivka in CKSG Portorož. Kakšna ekipa, kaj! 

Pa smo povabili k sodelovanju še igralko Urško Vučak Markež. Nasmejana kot vedno je prikolesarila pred našo šolo, kot se za ambasadorko akcije tudi spodobi.



Ponosni smo na naše čudeže. Tudi zato je končni izdelek ... 

Ne, nič več ne povem. Presodite sami. :)


P. S.:

Hvala vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali, da je končni videospot uspel tako, kot je. 

Hvala tudi ustvarjalkama Nitka in ByNina za blago.

Komentarji