Tudi mi smo del akcije Vključi srce

Novo šolsko leto je tukaj. Začeli smo aktivno in s polno paro.

V petek, 3. septembra 2021, zjutraj smo na šoli na pot proti Portorožu pospremili ekipo kolesarjev - predstavnikov dobrodelne akcije Vključi srce. 

Čeprav so v imenu vseh oseb s posebnimi potrebami šli na pot sami, brez učencev, smo se tudi mi pripravili na sodelovanje na daljavo. Odločili smo se, da bo celotna šola spremljala kolesarsko "dirko", vsak razred pa bo kilometre nabiral po lastnih zmožnostih v prostorih šole - eni s kolesi, drugi s poganjalci ali skiroji, tretji peš.

Dan pred akcijo je eden izmed devetošolcev z mentorico obiskal prostore Radia Ptuj. Vključili smo se v jutranji program v živo in tam predstavili akcijo Vključi srce. Naš devetošolec je povedal, kako bo ta dan potekalo dogajanje na šoli. Izpostavil je, kako je učencem žal, da ne morejo z nami na pot.   



Na koncu smo se odločili, da vseh 118 učencev ne bo le zbiralo kilometrov, ampak bodo čisto zares imeli možnost videti, kaj se dogaja na poti. Javljanja v živo so se zelo razveselili in kolesarje pospremili z glasnim aplavzom. Prvi petek smo tako popestrili na najboljši možen način. Za piko na i pa je poskrbela Perutnina Ptuj, ki je v dobrodelnem duhu vsem učencem postregla z najboljšimi polidogi. Akcija Vključi srce je vendarle namenjena prav njim. 


Komentarji