Kako spretni smo pri rabi sodobne tehnologije

V četrtek, 7. oktobra, smo z učenci 9. razreda izvedli zanimivo delavnico o sodobni tehnologiji in spletu ter o našem delovanju na spletnih omrežjih.

Ko so učenci povedali, kako dobro poznajo sodobne tehnološke naprave in kaj vse spremljajo na spletu, smo se pogovorili o "pasteh", na katere je naletel zagotovo že vsak izmed nas: o tem, kako se vedemo do drugih, ko smo na spletu, o tem, koliko časa preživimo na telefonu oz. računalniku, o različnih vrstah nasilja na spletu in o tem, kakšne identitete prevzemamo mi oz. drugi. Spodbujali smo kritično razmišljanje, predvsem pa iskanje alternativnih možnosti tam, kjer smo naleteli na neželeno vedenje/delovanje.

V nadaljevanju so bili aktivni predvsem učenci, ki so pokazali, kako spretni so z računalniškimi orodji in kako se znajdejo na spletu. Cilj aktivnosti je bil učence opolnomočiti  za uporabo sodobne tehnologije, s pomočjo katere dandanes komuniciramo z različnimi ljudmi na daljavo. Prav tako smo želeli opozoriti, kako pomembna je kritična raba sodobne in spletne tehnologije.







Komentarji