Razvijanje veščin s pomočjo terapevtskega jahanja

Teden otroka se nam je zdel idealna priložnost, da devetošolcem omogočimo aktivnost, v kateri so razvijali socialne in čustvene veščine, hkrati pa bi se tudi zabavali in ob novih izkušnjah osebnostno rasli.

Najavili smo se pri gospe Tamari, ki na svoji mali kmetiji izvaja terapevtsko jahanje, ponuja pa tudi druge dejavnosti. Tako smo en dan preživeli na soncu v družbi prijaznih živali in prav takšnih gostiteljic. Seznanili sta nas s konji in njihovimi živalskimi prijatelji. Konje smo vodili in krtačili, nato pa tudi jahali. Seveda smo za njimi tudi počistili. V nadaljevanju sta nam dodelili nalogo, da na kurišču naredimo ogenj. Še posebej zanimivo je bilo, ko smo ugotovili, da si bomo tudi malico pripravili sami. Na dolge palice smo nataknili hrenovke, več časa pa smo porabili za pripravo kruhkov. Oboje smo z nekaj truda in potrpežljivosti spekli nad žerjavico - hrana je bila prav slastna, še toliko bolj, ker smo si jo pripravili sami. Na koncu je za nameček zadišalo po palačinkah. Kaj je boljšega od palačink z domačo marmelado? 

Izkušnja v naravi je učence povezala, predvsem pa jim je dala občutek zadovoljstva v družbi drugih in s samim sabo.  











Kar je posebej vredno izpostaviti, je to, da smo v enem od devetošolcev opazili potencial za delo z živalmi in ljudmi. Skupaj z gospo Tamaro smo mu ponudili priložnost, da se kot pomočnik na kmetijo vrne - kar je tudi z veseljem izkoristil. V njem bomo omenjene veščine še naprej spodbujali, saj verjamemo, da bo nekoč to njegov potencial na trgu dela.



Komentarji