Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

Pred slovenskim kulturnim praznikom smo naše devetošolce povabili k sodelovanju pri pripravi kulturne proslave. Glavne zvezde so sicer bili učenci iz oddelkov posebnega programa, potrebovali pa smo tudi nekaj kandidatov za povezovanje posameznih točk. Pripravili smo scenarij, vodenje kulturnega programa pa sta prevzela učenca Niko in Martin.


Snemanje je potekalo 2. februarja 2022 v mali telovadnici, kjer smo uredili "kulturni" kotiček s slovensko zastavo. Izbrana devetošolca - voditelja sta svojo vlogo vzela zelo odgovorno. Po pripravah in govornih vajah je bilo potrebnih zelo malo ponovitev, da smo posneli vse točke. Za nagovor vseh učencev in delavcev šole smo prosili tudi ravnateljico. Naslednji dan smo kadre združili in nastal je posnetek v počastitev Prešernovega dne.

V petek, 4. februarja, so si proslavo na daljavo ogledali vsi oddelki na šoli. Vsi nastopajoči so občutili veliko ponosa, voditelja pa sta samoiniciativno izpostavila, kaj bi še lahko izboljšala. Ker sta nalogo odlično opravila, se strinjamo, da se v tovrstni vlogi preizkusita še kdaj.


Komentarji