Skupaj pobarvajmo dan 2022

Na ptujski Mestni tržnici se je 5. maja 2022 odvil že 4. medgeneracijski dogodek Skupaj pobarvajmo dan, ki smo ga na OŠ dr. Ljudevita Pivka organizirali skupaj z Društvom Sožitje Ptuj. Rdeča nit letošnjega druženja je bila: Spletajmo niti.

K sodelovanju smo povabili zavode iz lokalnega okolja, ki se na tak ali drugačen način ukvarjajo z najranljivejšimi populacijami naše družbe - osnovne šole, vrtec, gimnazijo, dom upokojencev, Kamro in Dnevni center Ars Vitae. Vzdušje je bilo odlično, ko se nas je na tržnici zbralo več kot 150, že en mesec prej pa nas je še več z mislimi na prejemnike pripravljalo presenečenje za vsakemu določeno skupino vključenih.

Veseli smo, da smo na dogodku gostili tudi igralko Urško Vučak Markež, plesalca Jerneja Brenholca in Albina Bezjaka, ki je poskrbel za glasbo.













Zakaj je nastal dogodek Skupaj pobarvajmo dan?

V našem okolju je veliko ranljivih skupin, ki se soočajo s socialno izolacijo in prikrajšanostmi na različnih segmentih njihovega življenja. Da bi to presegli in vsem osebam omogočili priložnost za spremembo, je pomembno vključiti jih v lokalno skupnost in jim dati občutek, da so videni in slišani, da so del družbe. Izjemnega pomena pa je, da hkrati vključimo tudi osebe, ki nimajo takih izrazitih posebnosti in ki se z omenjenimi težavami osebno ne soočajo - le na tak način lahko podiramo tabuje in zmanjšujemo predsodke o osebah, za katere pravimo, da so marginalizirani in deprivilegirani.
Zaradi vsega naštetega bomo dogodek organizirali tudi v prihodnje v želji, da postane pomemben utrip lokalne skupnosti.



Komentarji